Ramazanda Beslenme Önerileri
Ramazanda beslenme düzeniniz değişeceği için hazımsızlıkla karşılaşabilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek için Kadının Ajandası olarak size birkaç önerimiz olacak.
Su, beslenmemiz günlük yaşantımız için gerekli ön önemli besindir. Vücudumuzun susuz kalmaması için mutlaka ihtiyacı olan miktarı karşılamalıyız. Bu nedenle iftar ile sahur arasında mutlaka 2 litre su içmeliyiz. Kahve ve çay tercihiniz olacaksa yemeklerden 30 dakika sonra ve şekersiz tüketmenizi tavsiye ederiz.
İftar zamanı yemek yerken hazmedilmesi açısından yavaş yavaş ve sakin bir şekilde yemelisiniz. Yemek yerken ara vermeniz dinlemeniz önemlidir. Porsiyonlarınızı aşmadan yemeğinizi yemelisiniz.
Yemek tercihlerinde sebze ağırlıklı yemekleri tercih etmenizde yarar var.
Sofranızda salatayı eksik etmeyiniz. Beslenmenize büyük destek olacak metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır. Tabi sofranızda ramazan pidesi varsa tüketimine dikkat etmelisiniz yedikçe daha çok yeme isteği uyandıracağından kilo almanıza sebep olabilir.
Ramazanda Tüketilmesi Gereken 5 Mucize Besin

Yemek yerken mümkün olduğu kadar lokmalarınızı çiğneyiniz. Bu çiğneme sayesinde tokluk hissi vereceği için daha az yemek yemenizi sağlar. Bu sayede mide rahatsızlığı da geçirmezsiniz.
İftar ve sahur zamanı hatta diğer zamanlarda da yemek yerken konuşmamaya özen gösteriniz. Yemek yerken konuştuğunuzda hava yutmuş olacaksınız bu da mide ve bağırsaklarda gaz oluşmasına sebep olacaktır.
Ramazanda sahur en önemli öğündür. Mutlaka sahura kalkınız. Gün içinde sizi tok kalmanızı sağlayacak öğündür. Sahur vaktini ne kadar geç yaparsanız o kadar faydalı olacaktır size. Sahurun hemen ardında uyku olacağı için sindirimi kolay besinler veya yemekler tercih etmelisiniz.
Sahurda Ne Yemeliyiz? Tok Tutan Besinler Hangileridir?
İftardan Sonra Ne Yapılmalı?
Vücudumuz açlık sonucunda kendini yavaşlatacaktır. Metabolizmamızı hızlandırmak için iftardan 1-2 saat sonra yürüyüş yapmanızı tavsiye ederiz. Bu yürüyüş 45 dakikadan az olmaz vücudunuz toparlanacaktır.